En av BORABs chaufförer

Jobba hos oss

 

Vi söker en renhållningschaufför

Vi växer och söker nu förstärkning till vårt åkeri. Som medarbetare på BORAB arbetar du för samhällsnyttan där miljöfrågor och kundnytta är de största fokusfrågorna på samtliga avdelningar inom bolaget. Vi arbetar i en bransch som är i ständig utveckling och som ställer höga krav på sina medarbetare.

Vi söker en renhållningschaufför till ett varierande och ansvarsfyllt arbete i ett dynamiskt arbetsteam. I arbetet ingår insamling av kommunalt avfall samt övrigt förekommande arbetsuppgifter inom driften. Arbetet utförs med ändamålsenliga sopbilar varför C-kort erfordras samt vana av fordonsskötsel. Våra fordon är utrustade med teknisk utrustning som ex. fordonsdatorer, som bland annat visar turen som körs och där avvikelser registreras. Ditt team består av sju medarbetare och en arbetsledare. Vi är en hjälpsam och inbjudande grupp med högt till tak.

För att du ska trivas är det viktigt att du

 • kan arbeta självständigt och är lösningsorienterad
 • har en hög grad av ansvarskänsla
 • vill ingå i ett positivt och flexibelt team
 • tycker om att röra på dig och vara ute i alla väder.

Kvalifikationer

Avslutad gymnasieutbildning, giltigt C-körkort, godkänd YKB, talar svenska och kan kommunicera obehindrat med dina kollegor.

Meriterande

Tidigare erfarenheter från renhållningsarbete eller från avfallsbranschen samt god lokalkännedom.

Tillsvidareanställning med provanställning i 6 månader. Intervjuer hålls löpande och tjänsten tillsätts snarast.

Individuell lönesättning tillämpas. Arbetet är förlagt till måndag-fredag, även på aftnar och röda dagar som infaller en vardag.

Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetstid: Rullande schema, skiftgång förekommer i mindre omfattning.
Tillträde: Snarast

Välkommen med din ansökan senast 11 april 2023. Ansökan ska innehålla personligt brev och CV.

Skicka din ansökan till e-post: jobb@borab.se. Interjuver hålls löpande och tjänsten tillsätts snarast så fort lämplig person för uppdraget hittas. Vänta där för inte med att skicka in din ansökan. Annonsen kommer att tas bort när tjänsten är tillsatt.

----------------------------------------------------------------------------------

OM OSS

BORAB är ett kommunalt bolag som ägs av Bollnäs och Ovanåkers kommuner. Vi ansvarar för insamling, hantering, lagring och beredning av kommunernas hushållsavfall och driver avfallsanläggningen på Sävstaås i Bollnäs, samt återvinningscentralerna i Bollnäs och Edsbyn. Vår vision är att vara våra kommuners främsta miljöambassadörer, som driver frågor rörande återvinning och miljö.

I avfallsanläggningen bereder vi det brännbara avfall som kvarstår efter källsortering. Avfallet lagras, blandas och kvarnas för att sedan omvandlas till energi via fjärrvärme. På anläggningen tar vi även emot avfall från många andra kommuner och företag i Sverige.

BORABs grundvärderingar och förhållningssätt

Vårt åtagande på BORAB handlar om att lämna efter oss en hållbar plats för kommande generationer. Vi ska bemöta våra kunder och samarbetspartners med värme och ödmjukhet.

På BORAB tar vi hand om varandra inom företaget och värnar om gott kamratskap. BORAB står för jämlikhet och mångfald – här är alla välkomna oavsett bakgrund. BORABs personal är ETT lag där alla är viktiga.

 • VI ÄR miljömedvetna, ansvarstagande och ger god service.
 • VI ERBJUDER tjänster och funktioner som underlättar materialåtervinning
  och en miljömedveten avfallshantering för våra kunder.
 • VI VILL att människor som har kontakt med BORAB ska känna sig rätt i tiden,
  värdefull och att man gör skillnad.
 • VI ÄR glada, engagerade och proaktiva.
 • VI HAR rätt kunskapsnivå, moderna tjänster och hög kundnöjdhet.