halloween kostym på lbarnkropp 

Klimatsmart kostym

Det är många av oss som gillar att klä ut sig till Halloween. Ett enkelt sätt att spara både pengar och vara lite mer miljövänlig är att inte köpa ny Halloween-kostym varje år. Återanvänd ur garderoben, hyr, låna eller köp second hand istället. Och när du inte längre vill ha din kostym, se till att den får ett nytt liv hos någon annan genom att sälja eller skänka den vidare.

Pumpor

De små dekorationspumporna brukar man inte äta eftersom de inte är särskilt goda. Men du kan fortfarande lägga dem i bruna påsen bland matavfallet när du inte vill ha kvar dem längre.

De större pumporna är däremot goda att ha i allt ifrån soppa och paj till goda grytor och desserter. Kärnorna kan bli till goda snacks om du rostar dem i ugnen med olja och kryddor. Sök på recept med pumpa för mer inspiration!

Skalet lägger du bland matavfallet, men tänk på att inte överfylla matavfallspåsen, dela upp på flera påsar om din pumpa är stor!

halloweenpumpa med spetsig hatt
tända gravljus på gräsmatta

Gravljus och marschaller

Gravljus i plast sorteras som restavfall. Gravljus eller värmeljus med LED-lampa sorteras istället som småelektronik och lämnas till återvinningscentralen.

Metallkoppen från gravljus och marschaller sorteras som metallskrot på återvinningscentralerna. Hos oss finns också möjlighet att lämna ljuskopparna intill insamlingen av Farligt avfall, då gör kommunernas dagligverksamhet braständare av stearinresterna.

Relaterat innehåll