en kvinna går med ryggen mot kameran, bär in flyttlådor i villa

Välkommen som ny kund!

Ett nytt boende är en nystart vare sig du är nyinflyttad eller har bott på orten länge. Vid nystarter är det lättare att skapa bra rutiner. Vi vill därför ge dig användbara tips på vägen till en bra avfallshantering i vardagen.

För vad kan vara viktigare än det? Det gynnar både din plånbok och vår miljö. Bara tillsammans kan vi skapa en mer hållbar framtid för oss alla och de som kommer efter oss. Genom att så långt som möjligt ta vara på de resurser vi redan har istället för att ständigt ta allt fler nya i anspråk.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! Tillsammans återvinner vi stora mängder varje år.

  • Förpackningar ska enligt lag sorteras ut och lämnas på en åter­vinningsstation. De hör inte hemma i soporna.
  • I det gröna kärlet lägger du "soporna" - det som blir kvar när allt annat är utsorterat. Till exempel blöjor, dammsugarpåsar, disktrasor och -borstar, bindor, tamponger och tops.
  • I det bruna kärlet lägger du matavfallet, exempelvis matrester, kaffesump, tepåsar och hushållspapper. Se till att försluta påsen ordentligt.

Så sorterar du olika typer av avfall.

Du som fastighetsägare ansvarar för att sophämtningen kan genomföras. Här har vi samlat information som är bra att känna till inför tömningen.

Bra att veta inför sophämtningen

sopbild tömmer kärl i villakvarter

Vårat grundabonnemang för permanentboende i en- och tvåfamiljshus innebär att du har två kärl - ett brunt för matavfall och ett grönt för restavfall. Med hämtning varannan vecka.

Information om alla sophämtningsabonnemang.

Du som är nyinflyttad och har övertagit förra fastighetsägarens avfallskärl kan göra både miljön och privatekonomin en tjänst genom att se till att du har det minsta kärlet för 140 liter.

Att byta kärlstorlek i samband med ägarbyte är kostnadsfritt. Kontakta vår kundtjänst så hjälper de dig med bytet.

Telefon: 0278 - 255 22
E-post: info@borab.se

Sidinformation

Senast uppdaterad:
19 december 2023

Lämna synpunkt eller rapportera fel på sidan till

Relaterat innehåll