person i paraply bland sopor

Inför besöket i Edsbyn

Du som representerar ett företag och ska lämna avfall åker in på Edsbyns återvinningscentral och kontaktar personalen. Precis som alla privatpersoner betalar för att få sitt avfall omhändertaget måste företag också betala för sin avfallshantering.

Företag betalar en mottagningsavgift

Företag måste betala för att lämna avfall! Återvinningscentralen finansieras helt av dig och alla andra privatpersoner via avfallstaxan. Det kostar pengar att samla in, transportera, lagra och slutligen omhänderta avfall.

När ett företag lämnar avfall för första gången behöver företagsuppgifter uppges, som exempelvis organisationsnummer och faktureringsadress. Det gör ni lättast genom att kontakta oss innan ert besök eller om ni går till personalbyggnaden vid infarten till området. Ni får därefter information om hur ni går till väga för att lämna ert avfall.

edsbyns återvinningscentral, skylt om att kontakta personalen

Avfallet ska sorteras på rätt plats. Efter du tagit kontakt med personalen hittar du farligt avfall, elektronik och impregnerat virke. Därefter kan du åka upp på rampen och sortera övrigt avfall. Edsbyns återvinningscentral är avsedd för personbilar och släpvagnar. Lastbilar och ekipage med större mängder avfall hänvisas till Sävstaås avfallsanläggning i Bollnäs.

åvc-personal pratar med företagare på edsbyns åvc

BORAB fakturerar månadsvis. Brännbart verksamhetsavfall faktureras separat av Bollnäs Energi (BEAB) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Du som ska lämna farligt avfall och har ett transportdokument lämnar det till personalen innan du åker vidare in på området. Läs mer på sidan Hantering av farligt avfall.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
26 januari 2023

Lämna synpunkt eller rapportera fel på sidan till

Relaterat innehåll